Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Възстановяване на данни след форматиране

С изкуствения интелект трябва да се общува изключително внимателно, защото той е много чувствителен и при най-малките грешки отказва да изпълнява функциите си.

Какво е нужно, когато компютърът изпита нужда от обновяване -некоректна работа с файлове, операционна система, вируси и троянски коне, чести повреди в системата? В такива ситуации компютърът спешно се нуждае от форматиране и ако го направите и, без значение дали умишлено или неумишлено, всичко изчезне, единственият начин да се върнат вашите данни на твърдия диск е чрез възстановяване.

За да се избегне това, трябва да се знае какво точно е форматирането като процес, къде и кога трябва да се прилага, какви препоръки трябва да се следват за да не се премахнат данните и да не се навреди на системата.

Форматиране - това е уникален процес при който се унищожава цялото съдържание на твърдия диск за да се получи празен диск готов за работа. Има два вида реорганизация на диска - на физическо и на логично ниво.

Разликата е, че при реорганизиране на логично ниво резултатът е по-добър, но за сметка на това, при нужда от възстановяване на изгубени данни процесът е много по-сложен.

Трябва също да се знае, че реорганизацията на твърдия диск не намалява неговия живот.

Говори се, че при форматиране информацията не може да бъде възстановена, но в действителност това не е така! При всяко форматиране, до преминаване на диска в друга файлова система (например от FAT в NTFS), данните могат да бъдат възстановени.

Дали ще има успешно възстановяване на данни след форматиране зависи от това, как са били разположени файловете на твърдия диск - нефрагментирани или са били разделени на части. Последните могат да бъдат възстановени само частично.

Трябва да се знае и помни, че фрагментирането е една от често срещаните причини за загуба на данни.

Възстановяване на данни след форматиране е цяла система от дейности.

Идва момент в който за действително качествена преинсталация на операционната система, е нужно форматиране. Реорганизацията на твърдия диск е гаранция за бъдещо обновяване на компютъра и успешна работа на новоинсталираната операционна система. При това трябва внимателно да се проверява дали се запазват всички данни от които има нужда. Препоръчва се ако е възможно, да се правят резервни копия върху независим носител.

Ако по някаква причина форматирате твърдия диск и в края на процеса си спомните, че в него се съхраняват ценни файлове, няма причина за безпокойство. Възстановяване на изгубени файлове е възможно, но е необходимо да се направи следното.

Нетърпеливо искате да си възвърне загубената в процеса на реорганизиране на диска информация? При никакви обстоятелства не трябва да се опитвате да правите това самостоятелно.

Не трябва да се записва нищо на твърдия диск (HDD), и най-вече да се продължава работата с компютъра - той трябва да се изключи от бутона, за да не се извърши съхраняване на информацията.

След това възможно най-скоро трябва да се извика специалист или компютърът да се отнесе до специализираните сервизи които се занимават с ремонт на дискове и възстановяване на данни.
Възстановяване на данни след форматиране

17

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас