Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Ремонт на телевизори

Собствена служба за безплатна двупосочна доставка на вашата техника до нашия сервиз за ремонт на телевизори
Сервиз Аксис Компютри-Варна работи със собствена безплатна (прочети условията) куриерска служба, която ще донесе вашата техника до нашия сервиз за телевизори и след ремонта, в удобно за вас време, ще я достави обратно във вашия дом или офис.

В нашия телевизионен сервиз извършваме ремонт на LCD и LED телевизори.

Напомняме, че ремонт на телевизори трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти!

Ремонт на телевизори е сложна работа изискваща уменията на специалисти - не опитвайте да отстранявате повредата самостоятелно, защото след неквалифициран опит за ремонт на телевизор става изключително трудно да се отстрани повредата дори и от специалист.

При неквалифициран опит за ремонт на телевизор често се нанасят допълнителни повреди в телевизора, което оскъпява последващия сервизен ремонт. В някои случаи пораженията са толкова големи, че ремонтът става финансово неизгоден.

Характерни повреди в телевизор - LCD и LED:
- Телевизорът не се включва - телевизорът не се включва при повредена платка за захранване, причинено поради някакви причини късо съединение или повреда в захранващия кабел. За да се определи точната причина за повредата е нужно да се извърши диагностика.
- Ленти на екрана, хоризонтални, вертикални, широки, тесни - нарушени контакти на матрицата. С изключение на редки случаи, не подлежи на ремонт.

Характерни повреди в телевизор - LCD:
- Тъмен екран, повреда в инвертор на телевизор - инвертор на телевизор е една от най-важните части в системата. Осигурява високо напрежение за захранване на лампите, които осветяват екрана. Поради високите напрежения и тежкия режим на работа, често се поврежда.
- Телевизорът се включва, но става тъмен след две-три секунди. Сработва защитата на инвертора - повреда в блока на инвертора или изтощени лампи за подсветка.
- Телевизорът гасне след двайсетина секунди работа, като понякога това време достига дори до няколко часа - дефектна лампа за осветяване на екрана.
- Червен оттенък и неравномерно осветяване на екрана - лампите за осветяване на дисплея са към края на своя ресурс и трябва да се заменят с нови.

Подмяната на осветяващи лампи при ремонт на телевизори е една от най-трудоемките операции, защото се налага цялостно разглобяване на матрицата. Статистически, в сервиз за телевизори се възстановяват около осемдесет процента от повредите. Останалите двайсетина процента повреди, поради висока стойност на нужните части достигаща стойността на нов телевизор, не се ремонтират.

Нашият сервиз за ремонт на телевизори отстранява повредата в рамките на два до пет дни, в зависимост от повредата, в което време е включено и двадесет и четири часа тестване след ремонта.
Ремонт на телевизори

16

Години опит

2.8K

Потребители

4.8K

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас