Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Възстановяване на данни - нашите услуги

Аксис компютри Варна извършва възстановяване на данни от твърди дискове (HDD), RAID масиви, USB флаш медии, SD, XD-Picture Card
Окончателната цена на възстановяване на данни се определя след извършване на първична диагностика и зависи изцяло от извършената работа по възстановяване на данни от носителя. Цената при различните случай на възстановяване на данни може да се различава съществено.

Възстановяване на информация след форматиране
В съвременните операционни системи съществуват два основни типа форматиране на твърдия диск. Това са така нареченото бързо форматиране и пълното форматиране.

При бързото форматиране на твърдия диск или на един от неговите раздели, става нулиране само на файловата система, а самите данни си остават цели и съхранени. В този случай възстановяването на данните е възможно, ако разбира се на носителя не е записвано нищо след форматирането. Но дори и да е правен запис на диска след форматирането, има шанс данните които са ценни да са останали и да могат да се възстановят.

Съвършенно друг е случаят при пълното форматиране. При този вид форматиране, във всеки сектор на устройството, за съхраняване на данни се записва '0'. В този случай, възстановяването на данни не е възможно.

Възстановяване на повредени файлове
Файлът се състои от верига битове, и ако някои части от данни по някакви причини са били изгубени, програмата с която трябва да се отвори файла не може да го отвори, като дава грешка при отваряне. В този случай не може да се прочете документ състоящ се примерно от двеста страници текст, но при изполване процеса за възстановяване на файлове, могат да се възстановят сто и осемдесет страници примерно, което е много повече от колкото нищо.

Възстановяване от HDD-твърди дискове
Твърдият диск (HDD) е съставен от херметичен блок и контролер. В херметичния блок са дискове с магнитно разпрашване (където в действителност е записана цялата информация), над повърхността на който са монтирани магнитните глави. Също така има двигател който върти диска и контролер за управление на магнитните глави, който е монтиран извън диска. Всички повреди на твърдия диск се делят на две категории, физически и логически.

Възстановяване на твърди дискове (HDD) при физически неизправности:
- повреда на двигателя или неговите лагери;
- залепване на магнитните глави към повърхността на диска;
- разрушаване на магнитната повърхност на диска;
- нарушаване на позиционирането на магнитните глави или счупването им;
- повреда на механизма за управление на магнитните глави.

Възстановяване на твърди дискове (HDD) при логически неизправности:
- поява на грешки в таблицата на разделите;
- грешки в структурите на файловите системи;
- некоректен запис на информация;
- действия на вируси.

При тези повреди възстановяването на информация се извършва с помощта на програми или програмно-апаратни комплекси.

Възстановяване на информация от флаш-карти
Флаш-носителите се считат за по-надеждни относно сигурността на съхраняване на данните, отколкото FDD, CD и DVD устройствата. Не могат да получат драскотини, добре са защитени от механични въздействия... Независимо от това флашките също могат да се повредят, в резултат на което може да се наложи възстановяването на записаната на тях информация.

Възстановяване на данни от флашка може да се извърши по два начина:
- Flash възстановяване след механични повреди или електрическа повреда, последвано от копиране на данни на трети независим носител;
- Ако възстановяването не може да се извърши от флашката като цяло, необходимо е да се извърши възстановяване на данни непосредствено от микросхемата носител на информацията.

Възстановяване на данни от файлови системи
Нашите данни на които по една или друга причина може да се наложи да бъдат възстановени, се съхраняват в различни носители и в различни файлови системи. Най-често срещаните файлови системи са различни версии FAT и NTFS. Има предположения, че възстановяване на данни от файлова система NTFS е много по-трудно отколкото от FAT, но в действителност това не е така. Нивото на възстановяване на данни не зависи от конкретния вид на файловата система - всичко зависи от повредата на хард диска или другия носител, а наличието на едната или другата файлова система преди всичко влияе на вероятността за успешното възстановяване на данни.

Каквато и да е файловата система, тя не гарантира отсъствието на вероятност да се загуби част или цялата ценна информация. Единственият гарантиращ начин е да се настрои системата да прави автоматично резервно копие на съхранените данни.
Възстановяване на информация

17

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас