Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Почистване на лаптоп

Един от най-големите проблеми за всеки лаптоп е замърсяването на охлаждащата система.

Лаптопите се използват в различни агресивни среди, запрашени помещения, поставят се в леглото и на други неподходящи места. Системата за охлаждане на лаптопа засмуква въздух с прах, мръсотия, косми от домашни любимци или коса, които с плътен слой запушват вентилационните отвори. Нормалното охлаждане се нарушава, вентилаторът започва да шуми, корпусът загрява, лаптопът периодично забива или започва да се изключва.

Ако се реагира бързо и се почисти системата за охлаждане на лаптопа, могат да се избегнат последващи сериозни повреди, които ще изискват скъпо струващ ремонт. За постигане на компактност, всички елементи в преносимия компютър са разположени в близост един до друг и с влошаване състоянието на топлоотдаването започва да прегрява не само на процесорът, видео чипът, но и всички радио компоненти около тях. При изгаряне на видеочипа, предстои скъпа и сравнително дълга операция по неговата замяна.

Почистване на лаптопи, особено на някои от моделите е работа, която изисква опит и умения на разглобяване. Без съответните инструменти и инструкции за монтаж-демонтаж не си струва да се опитва да се чисти. В сервиза това се прави професионално и качествено.

Почистване на лаптопи:
- Лаптопът се изключва от мрежата и се демонтира акумулаторната батерия, след което частично или напълно се разглобява, за осигуряване достъп до вътрешните елементи, изключват се всички кабели и се отстраняват радиаторите и вентилационните решетки.
- Почиства се охладителната система, прашните платки, замърсения корпус и се подменя термопастата свързваща чиповете с охлаждащите радиатори.
- Монтират се всички части на предишните им места, свързват се кабелите и се инсталират радиаторите и вентилаторите.
- След всички проведени операции, се извършва температурно тестване на лаптопа.
Почистване на лаптопи

19

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас