Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Избор на оптимални компютърни конфигурации

Правилно избраните компютърни конфигурации са необходимо условие за продуктивната работа на компютрите.
Често се използва понятието съотношение цена-качество, но за компютъра може да се каже и цена-производителност. Колкото е по-висока цената на компютъра, толкова по-бързо той изпълнява възложените му задачи.

При избор на компютърни конфигурации, преди всичко трябва да е определено какви задачи ще трябва да изпълняват компютрите и едва след това се подбира такава конфигурация, която може напълно да удовлетвори изискванията, като при подбора се съобразява и най-добрата цена и качество на компонентите. При конфигуриране на компютър е важно да се знае, че не всички компоненти са съвместими един с друг.

Ако не се ориентирате добре в наличните на пазара компоненти за компютри, най-добре е да се консултирате със специалистите в бранша. Не забравяйте, че технологиите се усъвършенстват, в резултат на което в търговската мрежа непрекъснато се появяват нови компоненти.

Възможните компютърни конфигурации се разделят условно на три групи:
- офисни
- домашни
- игрови

Офисни компютри
Комплектовани със съвременни компоненти, могат да възпроизвеждат мултимедийно съдържание (с изключение на форматите HD), прости игри като Tetris, Arkanoid и други подобни , да работят с офис пакети, както и да ползват интернет. Характеризират се с много ниска цена, която се дължи на пестенето от всичко при конфигурирането. Най-важното при тях е, че не подлежат на ъпгрейд - срещат се дънни платки изцяло лишени от слот за графични карти.

Домашни компютри с общо предназначение
Компютри които могат да изпълняват всички задачи поставяни на компютрите в домашни условия с изключение на съвременни игри изискващи високи резолюции и настройки. Основните от тях са възпроизвеждане на мултимедийно съдържание, включително HD формати, работа с фотографии и видео заснето от аматьори, фото и видео камери, мултимедийно конвертиране от формат във формат, възможност за възпроизвеждане на всички съвременни игри изискващи средни настройки и резолюция, като в повечето случаи чрез адаптиране на тези настройки те могат да се повдигнат значително над средното. Това разбира се не е всичко - споменаваме само най-ресурсоемките задачи поставяни за решаване в домашни условия.

Игрови компютри
Компютри които могат да изпълняват всички задачи поставяни на компютрите от предната категория, плюс възможност да се играят съвременните игри изискващи високи и свръхвисоки настройки и резолюции.
Компютърни конфигурации

19

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас