Аксис БГ
Диагностика и ремонт телевизори
Цена за диагностика - 20 лв.
Аксис БГ
Ремонт на компютри лаптопи
Цена за диагностика - 15 лв.
Полезна информация

Ремонт на телевизори

Сервиз за ремонт на телевизори
В нашия телевизионен сервиз извършваме ремонт на LCD и LED телевизори.

Напомняме, че ремонт на телевизори трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти!

Ремонт на телевизори е сложна работа изискваща уменията на специалисти - не опитвайте да отстранявате повредата самостоятелно, защото след неквалифициран опит за ремонт на телевизор става изключително трудно да се отстрани повредата дори и от специалист.

При неквалифициран опит за ремонт на телевизор често се нанасят допълнителни повреди в телевизора, което оскъпява последващия сервизен ремонт. В някои случаи пораженията са толкова големи, че ремонтът става финансово неизгоден.

Характерни повреди при лед телевизор:
Телевизорът не се включва (причини)
- повреда в захранващия кабел
- повреда в захранваща платка
- повреда в mainboard
- повреда в подсветка
Петна по екрана на телевизора
В последните години едни от най-честите оплаквания са бели петна по телевизора. Бяло петно на дисплея обикновено е свързано с проблем в подсветката. В много редки случаи причината да се вижда бяло петно на телевизора е повреда в дифузера. Възможно е поява на светло петно на екрана на телевизора поради отлепен разсейвател поради висока температура, причинена от дефектирал led диод.
В някои случаи се наблюдава обратният ефект - тъмни петна по екрана на телевизора. Тъмно петно на лед телевизор отново говори за повреда в подсветката и е често срещана повреда.
Взависимост от марката и модела е възможно да се наблюдават лилави петна по екрана на телевизора. При поява на лилаво петно на телевизора отново се налага разглобяване на екрана и ремонт на подсветката. Същото е и при поява на сини петна по екрана на телевизора.
Tелевизора има звук, но няма картина
Със сигурност това е най-честото оплакване при лед телевизор. Потъмняване на екрана на телевизор (основно при led телевизор) е причинено от повреда в нисковолтовата част на захранващия блок, отговаряща за напреженията към подсветката, или от повреда в самата подсветка. В много редки случаи повредата е в основната платка, конкретно тази част, която отключва напреженията в захранващия блок за подсветката.

Характерни повреди в телевизор - LCD:
- Тъмен екран, повреда в инвертор на телевизор - инвертор на телевизор е една от най-важните части в системата. Осигурява високо напрежение за захранване на лампите, които осветяват екрана. Поради високите напрежения и тежкия режим на работа, често се поврежда.
- Телевизорът се включва, но става тъмен след две-три секунди. Сработва защитата на инвертора - повреда в блока на инвертора или изтощени лампи за подсветка.
- Телевизорът гасне след двайсетина секунди работа, като понякога това време достига дори до няколко часа - дефектна лампа за осветяване на екрана.
- Червен оттенък и неравномерно осветяване на екрана - лампите за осветяване на дисплея са към края на своя ресурс и трябва да се заменят с нови.

Подмяната на осветяващи лампи при ремонт на телевизори е една от най-трудоемките операции, защото се налага цялостно разглобяване на матрицата. Статистически, в сервиз за телевизори се възстановяват около осемдесет процента от повредите. Останалите двайсетина процента повреди, поради висока стойност на нужните части достигаща стойността на нов телевизор, не се ремонтират.

Ремонт на телевизор Samsung. Най-чести повреди:
- Дефектирал чип на паметта на софтуера.
- Телевизорът се рестартира.
- Повреда в елементи на подсветка.
- Син екран на телевизора самсунг.
- Повреда в захранващ блок (нарушени вериги в някой от каналите за захранване на подсветката).
- Повреда в захранващ блок вследствие на пренапрежение.
- Прегорял дифузер вследствие на повредени елементи от подсветка.
- Бели точки на телевизор самсунг.

Ремонт на телевизор LG. Най-чести повреди:
- Дефектирал процесор или нарушени връзки на процесора вследствие на висока температура.
- Черен екран на телевизор LG със звук.
- Повреда в елементи на подсветка.
- Бели петна на телевизор LG.
- Повреда в захранващ блок (нарушени вериги в някой от каналите за захранване на подсветката).
- Син екран на телевизора LG.
- Повреда в захранващ блок вследствие на пренапрежение.
- Тъмен екран на телевизор LG.

Ремонт на телевизор Philips. Най-чести повреди:
- Дефектирал процесор или нарушени връзки на процесора вследствие на висока температура.

Нашият сервиз за ремонт на телевизори отстранява повредата в рамките на два до пет дни, в зависимост от повредата, в което време е включено и двадесет и четири часа тестване след ремонта.
Ремонт на телевизори

19

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас