Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Инсталиране и преинсталиране на Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11

Когато компютърът започне да се държи странно (самоволно рестартира или не се изключва, работи твърде бавно или забива), първото което трябва да се провери е дали правилно функционира операционната система. Разбира се, може да се окаже че има неизправност в компютъра, но практиката е доказала, че в почти всички подобни случаи проблемът е в Windows. Операционната система е главна предпоставка за стабилна работа на компютъра - от правилната инсталация и преинсталация на Windows зависи бързата работа на компютъра. Именно затова инсталиране или преинсталиране на операционна система трябва да се извършва компетентно.

Действие на вирусите
Последствията от въздействие на вирусите могат да бъдат най-различни - от обичайните съобщения за грешки, до произволно изключване на компютъра или повреждане информацията на твърдия диск. За да се избегнат подобни проблеми, трябва да се инсталира добра анти-вирусна програма, която редовно да се обновява По-лесно е да се вземат мерки против проникването на вируси, отколкото да се премахват от заразен компютър. Процедурата за премахване на вируси е сложна, като често това е невъзможно и се налага ново преинсталиране на Windows и форматиране на твърдия диск.

Некоректно инсталиране и преинсталиране на Windows
При опит за самостоятелно инсталиране на Windows, драйвери и друг софтуер, проблеми могат да възникнат поради неправилното разделяне на логически дялове в дисковете, дисково форматиране, инсталиране на операционна система без да се изтрие предишната. При инсталиране на драйвери често се търси чужда помощ, защото когато са инсталирани грешно или неправилно, те не работят коректно или системата не ги разпознава. Проблеми възникват и при неправилно инсталиране на софтуер, примерно инсталиране на нова антивирусна програма без да се премахне старата, изтриване на системни файлове...

В случай на неправилно преинсталиране на Windows, драйвери или програми, което води до блокиране на системата, не трябва да усложнявате положението - по-добре е да се консултирате с професионалист.

Задръстена операционна система
В следствие на дългата работа, операционната система се запълва с ненужни файлове, остатъчни ключове в регистъра за деинсталирани програми или неизползвани програми. Това предизвиква бавно зареждане и нестабилна работа на Windows, бавно работещи програми и самоволно рестартиране на операционната система. В такива случаи е нужна консултация със специалист.

Неработещи програми
При инсталиране на Windows Vista на мястото на Windows XP, трябва да се знае, че някои от програмите няма да работят добре или пък изобщо няма да работят. Например по-старите програми на Adobe при използване на Windows Vista не работят стабилно, и за да работят добре с тази система, се налага закупуване на нови версии на тези програми. Същото се отнася и за повечето CD емулатори и други устройства, за които няма драйвери за новата версия на операционната система. По принцип, отказ за работа може да се появи в почти всяка програма, която не е адаптирана към Windows Vista.

Настройка на Windows
След инсталиране на Windows (XP, Vista, 7, 8, 10, 11, 2000), всички необходими драйвери и програми, е необходимо да се извърши грамотна настройка на същите. Настройка на операционната система включва главно следните действия:
- оптимизиране на системата за най-често използваните програми - графика, офис приложения, игри , мултимедия
- настройка за бързо действие на Windows
- създаване на резервни дискове
- настройка достъп до компютъра, папки и документи за потребители, и компютри от Мрежата.

Компютърен сервиз Аксис - Варна извършва професионално инсталиране на Windows XP, Vista, 2000, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11.

След инсталиране на Windows, ние извършваме настройки според изискванията на клиента, което му позволява да работи максимално оптимизирано с компютъра.
Инсталиране на Windows

19

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас