Аксис БГ
Поддръжка на компютърна техника
Бързо, качествено, достъпни цени
Аксис БГ
Услуги и ремонти на топ ниво
Бързо, качествено, достъпни цени
Полезна информация

Ремонт на лаптопи

Компютърен сервиз Аксис - Варна извършва всякакъв вид ремонт на лаптопи
- Спешен ремонт на лаптопи
- Подмяна матрица в лаптоп
- Подмяна и ремонт корпус на преносим компютър
- Ремонт и подмяна инвертор на матрицата
- Подмяна и ремонт клавиатура на лаптоп
- Почистване на лаптоп и подмяна на охладител
- Ремонт и подмяна на видеокарта
- Подмяна и ремонт на захранване
- Подмяна и ремонт на твърд диск
- Ремонт и подмяна на дънна платка
- Подмяна и ремонт осветление на матрица

Характерни повреди в лаптопите

Захранване
При проблеми в захранването лаптопът или не се включва, или се включва за съвсем кратко време. Проблемът често е в липса на захранване или късо съединение. Такъв проблем възниква и при повреда в акумулатора, причинена от използването на неоригинално зарядно устройство. При нужда от използване на неоригинален захранващ блок той трябва да се подбере с параметри отговарящи на нуждите на инсталираните мощности - често зарядните имат външен вид като оригиналните, но параметрите им са различни от тях. При жаковете положението е същото - макар на външен вид да са еднакви, разлика дори и с част от милиметъра води до лоша връзка.

Липса на изображение
Ако лаптопът се включва, издаващ характерните звуци, чува се шум от зареждане на операционната система, но въпреки това изображението липсва, са възможни следните неизправности: - Повредена матрица главно в резултат от удари или други механични въздействия, като в такива случай е наложителна нейната подмяна. - Изображението се появява за кратко, след което изчезва. За тази повреда вероятно е виновен инвертора изработващ захранване за осветяване на матрицата - нужен е ремонт или подмяна на инвертора. - При включване на лаптопа на екрана се появява бял фон или изображението има произволни дефекти - необходима е замяна на видеочипа.

Повреди в резултат на заливане с течности
Заливането с течност води до отказ на електронните компоненти в лаптопа - напрежението на батерията причинява галванична корозия на пистите в платките. Процесът на унищожаване расте прогресивно във времето, затова спешно трябва да се търси сервиз за ремонт на лаптопи.

Система за охлаждане
При прегряване на дънната платка лаптопът се изключва произволно, като обикновено причина за това е наслояване на прах, вкаран в лаптопа от охлаждащия вентилатор. Потребителите често пренебрегват необходимостта от профилактика на лаптопа, което води до прегряване на чиповете и нестабилната работа на преносимия компютър.

Клавиатура
Клавиатура на лаптоп се поврежда предимно от външни въздействия - удари, заливане с течност. В редки случай причина за отказ от работа е износване на контактните елементи.

Конектори
Конектори се повреждат преди всичко от външни механични въздействия - счупване, отлепяне от платката. Понякога излизат от строя поради некачествен ремонт или използване на неоригинални конектори.

Съвети за съхраняване целостта и работоспособността на лаптоп
- Не поставяйте до лаптопа чай, кафе, бира и други течности. Голям процент от причините водещи до сервиз за ремонт на лаптопи, е заливането с течност.
- Не оставяйте на клавиатурата разни предмети като моливи, химикалки, запалки... Ако по някаква причина се налага да правите това, то преди затваряне на капака внимателно проверявайте дали клавиатурата е чиста.
- Настоящите цени позволяват честа смяна на клавиатура за настолен компютър, но смяната и при лаптоп не е толкова просто. Не удряйте по бутоните на клавиатурата, защото може да я повредите.
- Охлаждащата система на лаптопа вкарва в него мъхчета от дрехи, постелки и домашни любимци, затова преди работа поставяйте лаптопа на чиста повърхност.
Ремонт на лаптопи

19

Години опит

3000

Потребители

5000

Извършени ремонта

99.5%

Ефективност
Контакти

Връзка с нас